Εργασία στην Ολλανδία 2013

Το τμήμα εργασίας σκιαγραφεί τις κύριες τάσεις που σχετίζονται με την απασχόληση στην Ολλανδία το 2013.

Ειδικευμένες θέσεις εργασίας στην Ολλανδία 2013

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας επαφών με εταίρους στην Ολλανδία έχουμε παρατηρήσει οτι η ζήτηση για εξειδικευμένους εργάτες βρίσκεται σε άνοδο. Ήδη από το 2012 υπήρχαν θέσεις εργασίας για τους έμπειρους φορτωτές, μηχανικούς, ζωγράφους, ξυλουργούς, κατασκευαστές παραθύρων και CNC χειριστές.

Το 2013 σχεδιάζουμε να απασχολήσουμε και ένα μεγάλο αριθμό ειδικών από την Ελλάδα. Δεδομένου ότι οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σχετική εμπειρία εργασίας και να μιλούν μια ξένη γλώσσα, το 2013 θα συνεργαστούμε με διαφορετικές επαγγελματικές σχολές και προσφέρουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αγγλικά ή τα ολλανδικά σας.

Διάφοροι τομείς για διαφορετικές εποχές

Η προσφορά εργασίας πάντα εξαρτάται από την εποχή και το 2013 δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς η δραστηριότητα στους τομείς αλλάζει με την εποχή. Η πολυσύχναστη εποχή είναι το καλοκαίρι και η πιο αργή ο χειμώνας, δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ο αγροτικός τομέας βιώνει τη μεγαλύτερη εποχιακή επίδραση με τις θέσεις εργασίας που αρχίζει το Μάρτιο και τελειώνει το Σεπτέμβριο. Μερικοί γεωργοί, όμως, μπορούν να μείνουν και στη χειμερινή περίοδο για να λάβουν μέρος στις προπαρασκευαστικές εργασίες για την επόμενη περίοδο.

Στα λογιστικά και την βιομηχανία τροφίμων η πιο απασχολημένη περίοδος ειναι στον Δεκέμβριο αφού η ζήτηση για τρόφιμα στις διακοπές είναι ιδιαίτερα υψηλές και η διανομή σε όλη τη χώρα δεν σταματάει ακόμη και τις αργίες. Οι πιο αργοί μήνες στο τομέα είναι Νοέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος.Ο τεχνικός τομέας είναι ενεργός όλο το χρόνο.

Οι Ολλανδικές εταιρείες συχνά ενασχολούνται σε μακροπρόθεσμα σχέδια και αναζητούν εργάτες εκ των προτέρων. Το τμήμα εργασία στο εξωτερικό 2013 δίνει πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα αυτό.Οι εργασίες κατασκευής στην Ολλανδία εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Αμέσως μόλις αρχίσει ισχυρό χιόνι και κρύο οι εργασίες τίθενται σε αναμονή, ωστόσο, αυτό διαρκεί μόνο για μια εβδομάδα ή δύο ανά έτος. Η πλειοψηφία των εταιρειών κατασκευής κλείνουν για τα Χριστούγεννα και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στατιστικά στοιχεία Qbis

Για να ληφθεί υπόψην κάθε έτος της δραστηριότητάς της, η Qbis έχει τη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις επιδόσεις της, τις θέσεις εργασίας στην Ολλανδία και πόσοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται από την αρχή του 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απασχόληση που σχετίζονται με τις στατιστικές παρακαλώ πηγαίνετε στο Στατιστικά στοιχεία Qbis.