Διαμονή

Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να ζήσετε στην Ολλανδία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία είναι μάλλον δύσκολο να βρείτε φθηνά καταλύματα. Ως εκ τούτου η Qbis λειτουργεί μόνο με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας που μπορούν να προσφέρουν διαμονή για τους εργαζόμενους από την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικές κατοικίες, κοιτώνες ή εξοχικές κατοικίες. Όλες οι προσφερόμενες κατοικίες είναι πλήρως εξοπλισμένες με έπιπλα και κύριες οικιακές συσκευές. Ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται σε ένα δωμάτιο κυμαίνεται από ένα έως τέσσερα.

Οι εταίροι μας προσπαθούν να φιλοξενήσουν τους εργαζομένους όσο πιο κοντά γίνεται στο χώρο εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν να εργαστούν με το ποδήλατο ή με το αυτοκίνητο.

Τιμές ενοικίασης

Ανάλογα με τον οργανισμό και το είδος εργασίας τα μηνιαία ενοίκια κυμαίνονται μεταξύ 50 και 330 ευρώ. Βοηθητικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Οι συνεργάτες μας απασχολούν εξειδικευμένους εργαζομένους και συνήθως παρέχουν τη διαμονή δωρεάν. Οι τιμές ενοικίασης εξαρτώνται επίσης από την περιοχή όπου ο οργανισμός βρίσκεται στη χώρα. Στο νότο της Ολλανδίας η διαμονή είναι πιο ακριβή και πιο δύσκολη να βρεθεί, απο οτι στον Βορρά λόγω υψηλότερης πυκνότητας των πόλεων και των κατοίκων.

Οι εργαζόμενοι που θέλουν να βρουν κατάλυμα με δικά τους έξοδα είναι ευπρόσδεκτοι να το κάνουν, αλλά θα πρέπει να ενημερώσουν τον οργανισμό εκ των προτέρων.

Κανόνες διαμονής

Καθώς η διαμονή παρέχεται από τους εταίρους μας, θέτουν ορισμένους κανόνες για τη χρήση αυτή. Οι κάτοικοι πρέπει να κρατούν το σπίτι καθαρό, να εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια και νερό, να μην κάνουν θόρυβο και ενοχλούν τους γείτονές τους, καθώς να ακολουθούν και άλλους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τον οργανισμό. Η παραβίαση των κανόνων ισώς υποχρεώσει τους κατοίκους να πληρώσουν πρόστιμο.

Οι κανόνες διαμονής εξηγούνται στους εργαζομένους αμέσως μόλις φτάσουν στον οργανισμό. Καθώς η κατοικία που προβλέπεται από τον οργανισμό θα είναι το δεύτερο σας σπίτι, θα πρέπει να το προσέχετε και να ενδιαφέρεστε για αυτό.