Επιστροφή φόρων

Ο καθένας που έχει εργαστεί νόμιμα στην Ολλανδία, τουλάχιστον για μια-δυο εβδομάδες θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την επιστροφή φόρου. Μια παρτίδα των προηγούμενων και νυν εργαζομένων στην Ολλανδία εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την επιστροφή φόρων. Αυτός είναι ο λόγος που η Qbis ξεκίνησε το 2009 βοηθώντας Λιθουανούς που εργαζόταν στις Κάτω Χώρες, για να πάρουν επιστροφή του φόρου τους. Ως αποτέλεσμα, η ιστοσελίδα www.mokesciu-grazinimas.lt δημιουργήθηκε.

Πώς να πάρετε μια επιστροφή φόρου μέσω Qbis; H Qbis είναι εγγεγραμμένη στην ολλανδική φορολογική διοίκηση και έχει ένα ειδικό αριθμό Becon που εκδίδεται για όλους τους οργανισμούς που παρέχουν επιστροφή φορολογικών διαβουλεύσεων. Ο αριθμός αυτός εγγυάται μια αποτελεσματική επικοινωνία με την ολλανδική φορολογική διοίκηση.

Το 2010 η Qbis παρείχε βοήθεια στις διαδικασίες επιστροφής φόρων για πάνω από 150 υπαλλήλους που είχαν εργαστεί στην Ολλανδία το 2009. Το συνολικό ποσό των φόρων που επιστρέφτηκε ήταν 120 000 ευρώ. Όποιος έχει εργαστεί στην Ολλανδία μπορεί να επικοινωνήσει με την Qbis. Για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής φόρου θα πρέπει να υποβάλλετε τις ετήσιες απόδειξεις πληρωμής σας (jaaropgaaf) και να συμπληρώσετε μια αίτηση επιστροφής φόρου, όπου θα πρέπει να δείχνει την έναρξη και λήξης της εργασίας σας, τραπεζικά στοιχεία και να επιτρέψει στην Qbis να ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής φόρων . Όλοι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται από την Qbis, από το 2010 λαμβάνουν ένα έντυπο επιστροφής φόρου μέσω e-mail τον Φεβρουάριο κάθε έτους. Θα πρέπει να εκτυπωθεί, ολοκληρωθεί και παραδοθεί στη διεύθυνση του γραφείου μας (V. Šopeno g. 5/24, Βίλνιους) με εσώκλειστο το ετήσιο δελτίο πληρωμής. Όλοι όσοι εργάστηκαν στην Ολλανδία το 2009, είτε μέσω Qbis ή με δική τους μπορούν να διεκδικήσουν ένα επιστροφή φόρου μέσω www.mokesciu-grazinimas.lt η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής του φόρου και τους όρους και προϋποθέσεις.


Πόσοι φόροι επιστρέφονται;
Το ποσό του φόρου που επιστρέφεται θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια εργασίας στην Ολλανδία, το είδος της σύμβασης με τον εργοδότη, τον αριθμό των ωρών εργασίας, αν έχετε ή οχι εργαστεί υπερωρίες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δεδομένου ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα χρήματα μπορούν να επιστραφούν, θα πρέπει να παρέχονται χωριστά. Το 2012, το μέσο ποσό επιστροφής ήταν 790 € .

- Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με την επιστροφή φόρων και να πάρετε τα χρηματά σας!