Πρακτική στην Ολλανδία

Πρόσφατα, το ενδιαφέρον των νέων για την απόκτηση πρακτικών γνώσεων στο εξωτερικό και όχι μόνο θεωρητικών έχει αυξηθεί και  κατά συνέπεια από το 2010 το πρακτορείο Qbis προσφέρει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής πρακτικής στην Ολλανδία.

Πρακτική στο εξωτερικό επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν για τις ιδιαιτερότητες της εργασίας, τους ξένους εργοδότες και τις προσδοκίες τους και αυξάνει την πιθανότητα των μελλοντικών αποφοίτων να βρουν μια θέση εργασίας σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, η επαγγελματική πρακτική σε μια ξένη εταιρεία, σας βοηθά να αποκτήσετε διεθνή εμπειρία εργασίας, διευρύνει τους ορίζοντές σας και σας επιτρέπει να γνωρίσετε μια ξένη κουλτούρα. Οι φοιτητές ενδιαφέρονται ως επί το πλείστον στην επαγγελματική πρακτική στο εξωτερικό για να είναι σε θέση να ταξιδέψουν, να κάνουν νέους φίλους και τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, να κερδίσει κάποια χρήματα.

Γιατί επαγγελματική πρακτική στην Ολλανδία;
Οι μαθητές με ανυπομονησία πάνε στην Ολλανδία, επειδή είναι μια ελκυστική χώρα για τις φιλελεύθερες απόψεις της και την κοινωνική-πολιτιστική ζωή. Οι πρώτοι φοιτητές που στάλθηκαν στις Κάτω Χώρες με Qbis είχαν την πρακτική τους στη γεωργία. Ο ολλανδικός γεωργικός τομέας είναι πολύ πιο ανεπτυγμένος από ό, τι της Λιθουανίας και της Λετονίας όσον αφορά την τεχνολογία και τον πολιτισμό της εργασίας. Στους μαθητές προσφέρεται η δυνατότητα να μάθουν πρακτικά σχετικά με τις διαδικασίες της παραγωγής της καλλιέργειας, την προετοιμασία και logistics, καθώς και την εργασία στο περιβάλλον που προάγει την ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικό προσανατολισμό και κίνητρα.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν προγράμματα επαγγελματικής πρακτικής η Qbis δεν σας χρεώνει με έξοδα. Στην Ολλανδία το κόστος ζωής είναι αρκετά χαμηλό, επομένως, οι μαθητές που επιλέγουν επαγγελματική πρακτική στην Ολλανδία δεν θα δαπανήσουν πολλά χρήματα, και θα παρέχονται με δωρεάν διαμονή, μεταφορά και την ευκαιρία να κάνουν περίπου 600 ευρώ ανά μήνα.

Πρακτική επαγγελματικών επιλογών
Το 2011 στη Qbis βρέθηκαν τοποθετήσεις πρακτικής για 50 μαθητές από διάφορα σχολεία της Λιθουανίας. Τον επόμενο χρόνο διπλάσιάστηκαν οποτε φέτος αναμένονται πολλές τοποθετήσεις. Έχουμε σχέδια να βρείτε τοποθετήσεις όχι μόνο στον αγροτικό τομέα αλλά και στον τομέα της μηχανικής και της αναψυχής.

Η επαγγελματική πρακτική στην Ολλανδία είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να βγάλετε λεφτά, να αποκτήσετε εμπειρία και να γνωρίσετε μια ξένη κουλτούρα, αλλά και εφαρμόσετε ολλανδικές καινοτόμες ιδέες στην Ελλάδα.